„Hírek

Adások

Róna Péter: A Nemzeti Bank veszteségét a megtakarításokra kivetett különadókból pótolná a kormány
Megbeszéljük...

Róna: Állampapírba terelnék a megtakarításokat

402 milliárd forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet a Magyar Nemzeti Bank (MNB), ezt a veszteséget pedig többek között az aktív dolgozók és a nyugdíjasok megtakarításaira kivetett különadókból finanszírozná a kormány – mondta Róna Péter közgazdász. A Megbeszéljük című műsorban arról is beszélt, hogy valószínűleg sokan át fogják menekíteni a pénzüket állampapírokba, ez azonban csak ideiglenes megoldás, hiszen azok értékét pedig a nemzetközi befektetők hazánkba vetett bizalma határozza meg.

Juhász Péter, Budapest Nagyregény és egy magyar Golden Globe szavazó a Klubdélelőttben
Klubdélelőtt

Juhász Péter, Budapest Nagyregény, Cannes

A Klubdélelőtt e heti vendégei: Juhász Péter, aktivista, Lévai Katalin író, Vincze Bence, költő, Csákvári Géza, filmkritikus és Papp János, színész.

Könyv, kórus, kiállítás...
Café Péntek

Könyv, kórus, kiállítás...

A Café Péntekben a közelgő könyvhét, a FREESZEMLE, Nádler és Yorgosz, Darvasi László és természetesen a Kórusok Éjszakája.

Világháló

"Értem én a tréfát, de nem szeretem"

Szabad-e a politikai szatíra? Erről hallhattunk történeteket Oroszország, Kína, India, Románia és Franciaország vonatkozásában az e heti Világhálóban.

Nem kell túlbecsülni a soros elnökség szerepét
Reggeli gyors

Nem kell túlbecsülni a soros elnökség szerepét

Közismert, hogy Orbán Viktornak kevés barátja akad Brüsszelben – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung, hozzátéve, hogy a tagállami jogok megvonására az EU alapszerződés 7. cikke szerinti eljárás alapján kerülhet sor.

Kirúgott tanár: Nem elbeszélünk egymás mellett, a kormány hazudik nekünk
Esti gyors

Kirúgott tanár: A kormány hazudik nekünk

A rendszer úgy működik, hogy fenyegetéssel bedob valami vállalhatatlant, majd abból kicsit visszavesz, de attól még vállalhatatlan marad – mondta Rábai János kirúgott tanár.

Csak a Fidesz? - Rózsa Péter jegyzete
Esti gyors

Csak a Fidesz? - Rózsa Péter jegyzete

"A migránsellenes kormány elengedi a migránsokat ide szállító embercsempészeket, részint a kormány felülírja a bírósági, jogerős ítéletet. Mi lehet ennek az oka, mi lehet ennek a haszna?"

A Suhajda-expedíció sajtósa: Nem voltunk felkészülve arra, hogy Szilárd nem tér vissza
Reggeli gyors/Reggeli személy

"Váratlanul ért, hogy Szilárd nem tér vissza"

Bár Suhajda kiváló formában volt, 8000 m magasan más tudatállapotba kerül az ember, ezért nehéz ilyenkor racionálisan dönteni – mondta Pintér László a Suhajda-expedíció sajtósa.

Reggeli gyors

"A turisztikai boomot a sport is húzza"

A Sevilla-Roma meccsre 50 ezer külföldi szurkoló érkezett, ami pörgeti a szálloda- és a vendéglátóipart, ebből pedig a főváros és az ország is profitál Dénes Ferenc, sportközgazdász szerint.