„Támogassa

Adások

Csillag István: Ráfizetünk a kifizetési stopra
Esti gyors

Csillag István: Ráfizetünk a kifizetési stopra

Újságírói kérdésekre válaszul a mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy tévesek a kifizetési stopra vonatkozó hírek. A költségvetési hiányt szeretnék csökkenteni, továbbá a hektikus a világgazdasági környezet miatt egyes kiadásokhoz a Pénzügyminisztérium jóváhagyására van szükség. Ez persze nem cáfolja azt, hogy van egy kormányhatározat miszerint a kormány alá tartozó szervek – néhány tételtől eltekintve október 31-ig nem fizethetnek ki lényegében semmit, ami nem bérköltség. Csillag István közgazdász, volt gazdasági miniszter az Esti gyorsban azt mondta, ez az intézkedés egyrészt szerződésszegésbe sodorja az állami szervezeteket, másrészt aláássa az gazdasági bizalmat, ami lehetővé tenni, hogy a pénzügyi piacon államcsőd elleni biztosítást kössön a magyar állam.

Jeszenszky Géza már el tudja képzelni, hogy Orbán kivezetné az országot az EU-ból
Megbeszéljük...

Jeszenszky el tudja képzelni a kilépést az EU-ból

Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, egykori washingtoni magyar nagykövet szerint sajnos az utóbbi idők fejleményei alapján az ember már mindent el tud képzelni Orbán Viktor politikájáról.

Ismét megvétózták Orbánék Kirill pátriárka szankcionálását
Reggeli gyors

Ismét megvétózták Orbánék Kirill pátriárka szankcionálását

Újabb izraeli megfigyelőeszközt vásárol a magyar kormány. Orbán "botot akaszt a küllők közé", ismét vétóra készül az orosz szankciók ellen, ehhez pedig nemzeti konzultációval teremti meg magának a felhatalmazást. Orbán ismét megakadályozta Kirill pátriárka szankciós listára kerülését. Novák Katalin Amerikában beszélt a karrier és a gyerekvállalás összefüggéseiről. Nemzetközi lapszemle.

Reggeli gyors

"Később tudjuk meg, mennyire hatékony a DART"

A következő időszakban azt vizsgálják a szakemberek, hogy hosszú távon mennyire módosítja a kisbolygó pályáját a DART becsapódása – mondta Molnár Tamás csillagász.