„1%

Adások

Személyre szabott gyógyszerek
Utópia

Személyre szabott gyógyszerek

A daganatos megbetegedések természete betegenként változó, a célzott terápia meghatározásához segíthet hozzá az Oncompass Medicine szoftvere.

Tolnai Ottó: Gogol halála
Belső közlés

Tolnai Ottó: Gogol halála

A Vajdaság legjelentősebb élő szerzője kedden ünnepli születésnapját. Most az ő írását hallgathatják meg irodalmi rovatunkban

A Gellérthegyi Sikló Saga – folytatódik a kötélhúzás
Utcafront

A Gellérthegyi Sikló Saga – folytatódik a kötélhúzás

Hogy áll a Gellérthegyi Sikló korábban lefújt projektje? Mit csinálnak az építészek a héten Dunaújvárosban? Miképp került egy repülő egy budai bérház tetejébe? Bár fess fiákerünk nincsen, de kihajtottunk a Stefánia Palotához, onnan pedig az Amerikai útra. És ha már America, egy zseniális amerikai építészt is bemutattunk.

Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

"Ne szólítson Verának!"

Airplane!, Top Secret, Csupasz pisztoly. Csak néhány alkotás a paródiafilmek hőskorából. A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában utánajártunk, mára hova tűntek a műfaj minőségi képviselői.

Csúfos vereséget szenvedett a feminizmus az abortusz betiltásával
Hetes Stúdió

Csúfos vereséget szenvedett a feminizmus az abortusz betiltásával

Óriási érzelmi viharokat kavart az Egyesült Államokban, de a világ liberálisabb felén is az amerikai Legfelsőbb Bíróság minapi döntése az abortuszhoz való alkotmányos jog eltörléséről. Pro és kontra szólaltattunk meg érveket és véleményeket, köztük a leginkább érintett fiatalok közül is egy aktivistát, aki mélyen abortuszellenes. Az is kiderült, Magyarország 2020-ban aláírt egy olyan abortuszellenes nemzetközi nyilatkozatot Trump-féle kezdeményezésre, amely adott esetben fegyver is lehet a hatalom kezében. Csernyánszky Judit interjúi.

Anno Budapest: A kollégium
Anno Budapest

Anno Budapest: A kollégium

Vasárnap délután 2-től 4-ig a kollégiumokat idézzük meg az Anno Budapest 2022. július 3-i adásában. Pont abban az idősávban, amikor a koleszosok már pakolták el a vasárnapi ebéd után az ellátmányt, mielőtt vonatra, buszra szálltak volna, hogy a diákszálló felé vegyék az irányt.

Lázadó lányok
Szerepvállalás

Lázadó lányok

Miről szól a Lázadó Lányok Tábora? És mivel foglalkozik a KórházSuli Alapítvány? Kiderült a Szerepvállalás aktuális adásából - hallgassa vissza!

Pirézek nélkül
Útszélen

Pirézek nélkül

Ezúttal az InDaHouse munkatársai voltak az Útszélen vendégei.

Hetes Stúdió

"Európa beteg emberének" jövője – Hardy Mihály jegyzete

Ez a hét fordulópontot hozott Oroszország és a NATO, ha tetszik Oroszország és a civilizált világ kapcsolatában. Az atlanti szövetség – amit sokáig szinte tetszhalottnak hittek sokan a hidegháborút követő évtizedekben – megrázta magát és új értékelést adott a világról, köztük Oroszországról is, amit immár akár hivatalosan is tekinthetünk ismét a Gonosz Birodalmának.

Ne bánts!
Ötös – Kultúrcsütörtök

Ne bánts!

A Kultúrcsütörtök és Warholik Zoltán vendége Velekei László koreográfus, a Győri Balett igazgatója volt. A műsorvezetővel a Ne bánts című darabról beszélgetettek, ami sajnos, mindig nagyon aktuális, hiszen a családon belüli erőszak témakörét mutatja be. Arra keresték a választ, vajon a nehézségeken és a brutalitáson a tánc könnyebben átsegíti-e a nézőket.

Szabad a strand és szabad a lángos?
Realitás - Politikai útkeresés

Szabad a strand és szabad a lángos?

Két covidos év után a turizmus beindulását remélte a szakma. Ám az év eleji optimizmusnak hamar véget vetett a háború. Tengerentúlról sokan visszamondták a foglalásokat, jelenleg Európa veszélyesnek tűnik. Ez nehezen tervezhetővé tette az idei idényt, aminek a jelenleg zajló politikai és gazdasági átalakulási folyamatok sem kedveznek. A Realitás adásában arról esett szó, mire számíthatunk Magyarországon, főleg a Balaton környékén. Vendégeink voltak: Elek Lenke szakújságíró, az mfor.hu és a privatbankar.hu újságírója, a MÚOSZ Turisztikai Szakosztályának vezetője; Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere, valamint Győrffy Árpád blogger, újságíró.