„Vásároljon

Adások

Szobrot Hajós Alfrédnak!
Utcafront

Szobrot Hajós Alfrédnak!

Hajós Alfréd nemcsak az első magyar olimpiai bajnok volt, de kiváló építész is. Emlékét megőrizendő a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE) megbízásából pályázatot írtak ki margitszigeti szobrára. Erről, és sok már építészeti, urbanisztikai érdekességről is szólt az Utcafront.

Megszelidíteni a magfúziót?
Utópia

Megszelidíteni a magfúziót?

A hidegfúzió problémája hosszú ideje foglalkoztatja a tudósokat. Két akadályt eddig nem sikerült legyőzni, a magegyesülési folyamat nagy hozzáadott energiát igényel, és a folyamat nagy hőtermeléssel jár. Ezek egyelőre elméleti megoldásairól beszélt Kroó Norbert fizikus az Utópiában.

Koholt vádakkal börtönöznek be belorusz újságírókat
Hetes Stúdió

Koholt vádakkal börtönöznek be belorusz újságírókat

"Andrej Aleksandro egy hete hirtelen eltűnt az összes online fórumról. Először nem gyanakodtunk, hisz a Covid-járvány idején otthonról dolgozunk, eléggé el vagyunk szigetelve egymástól. De azért nyugtalankodtunk és keresni kezdtük. Nem jött válasz, így a barátnőjénél érdeklődtünk, de őt sem tudtuk elérni. Ekkor a BelaPAN, a legrégebbi és ma az egyetlen független belorusz hírügynökség, ahol dolgozott Andrej, eltűnt személyről tett feljelentést a rendőrségen. 24 órán át vártak a válasszal, mire közölték, hogy bebörtönözték a barátnőjével együtt" – tudtuk meg a belorusz újságírók meghurcoltatásának legfrissebb történetét Maryia Szadovszkaja belorusz újságírótól, aki egykoron a helyi rádiónál dolgozott, de azt elhallgattatták Lukasenkóék.  Csernyánszky Judit interjúi.

Kevin Smith szerint a világ
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Kevin Smith szerint a világ

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió legutóbbi adásában Kevin Smith rendező pályáját tekintettük át. A rajongóból lett rendező, most ismét a rajongó szerepére váltott.

Szabad vagy. Szabad vagy?
Szerepvállalás

Szabad vagy. Szabad vagy?

Bíró Bori ezúttal a Tudatos Vásárlók Egyesületének és a TASZ-nak a képviselőjét hívta meg a műsorba.

Lakner: Orbánék politikát csinálnak a vakcinabeszerzésből
Esti gyors

Lakner: Orbánék politikát csinálnak a vakcinabeszerzésből

Lakner Zoltán gyanúja szerint akkor fog megérkezni a kétmillió adag orosz vakcina, amikor az európai vakcinabeszerzés is felgyorsul. Viszont a kormány addig is fenntartja a Brüsszel elleni narratívát és folytatja a tíz éve tartó geopolitikai súlypontáthelyezést Oroszország felé.

Anno Budapest: Az első lakásom
Anno Budapest

Anno Budapest: Az első lakásom

"Bármennyi embert ölök rakásra, nem teszek szert egy öröklakásra" – írta annak idején kecskerímben Kosztolányi. De azért valahogy csak sikerült lakáshoz jutni. Erről szól az adás.

Szőcs Géza: A rács két oldalán
Belső közlés

Szőcs Géza: A rács két oldalán

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Szőcs Géza A rács két oldalán című versét hallgathatják meg Valcz Péter színművész előadásában.

Saját kacsaláb – Hardy Mihály jegyzete
Hetes Stúdió

Saját kacsaláb – Hardy Mihály jegyzete

Ki hiszi el, hogy egy szentpétervári alagsorba bejegyzett cég milliárdos szőlőbirtokba fektet vagyonokat a Fekete-tenger partján – csak úgy? Toszkánát és Bordeaux-t meghazudtoló szépségű borászatot épít, ahol még a vécékefék is méregdrága olasz kerámiastúdióból származnak?

Kitalált hősök, beépített zsaruk
Galaxis kalauz

Kitalált hősök, beépített zsaruk

Az előző adás végén Siklaki István szociálpszichológus elmondta, erőteljesen hat a személyiségünkre a gyerekkorunkban minket körülvevő emberek viselkedése, világnézete. Így épül fel természetesen az emberi karakter. A filmkészítők, drámaírók pedig pontosan tudják, hogy figuráik attól válhatnak több dimenziósakká, ha egyes reakcióik mögött egy tökéletesen felépített előtörténet húzódik meg.