„Hírek

Adások

Világháló

"Értem én a tréfát, de nem szeretem"

Szabad-e a politikai szatíra? Erről hallhatunk történeteket Oroszország, Kína, India, Románia és Franciaország vonatkozásában a Világhálóban, fél 4-től!

Könyv, kórus, kiállítás...
Café Péntek

Könyv, kórus, kiállítás...

A Café Péntekben a közelgő könyvhét, a FREESZEMLE, Nádler és Yorgosz, Darvasi László és természetesen a Kórusok Éjszakája.

Nem kell túlbecsülni a soros elnökség szerepét
Reggeli gyors

Nem kell túlbecsülni a soros elnökség szerepét

Közismert, hogy Orbán Viktornak kevés barátja akad Brüsszelben – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung, hozzátéve, hogy a tagállami jogok megvonására az EU alapszerződés 7. cikke szerinti eljárás alapján kerülhet sor.

Kirúgott tanár: Nem elbeszélünk egymás mellett, a kormány hazudik nekünk
Esti gyors

Kirúgott tanár: A kormány hazudik nekünk

A rendszer úgy működik, hogy fenyegetéssel bedob valami vállalhatatlant, majd abból kicsit visszavesz, de attól még vállalhatatlan marad – mondta Rábai János kirúgott tanár.

Csak a Fidesz? - Rózsa Péter jegyzete
Esti gyors

Csak a Fidesz? - Rózsa Péter jegyzete

"A migránsellenes kormány elengedi a migránsokat ide szállító embercsempészeket, részint a kormány felülírja a bírósági, jogerős ítéletet. Mi lehet ennek az oka, mi lehet ennek a haszna?"

A Suhajda-expedíció sajtósa: Nem voltunk felkészülve arra, hogy Szilárd nem tér vissza
Reggeli gyors/Reggeli személy

"Váratlanul ért, hogy Szilárd nem tér vissza"

Bár Suhajda kiváló formában volt, 8000 m magasan más tudatállapotba kerül az ember, ezért nehéz ilyenkor racionálisan dönteni – mondta Pintér László a Suhajda-expedíció sajtósa.

Reggeli gyors

"A turisztikai boomot a sport is húzza"

A Sevilla-Roma meccsre 50 ezer külföldi szurkoló érkezett, ami pörgeti a szálloda- és a vendéglátóipart, ebből pedig a főváros és az ország is profitál Dénes Ferenc, sportközgazdász szerint.

Rabovay Júlia: Igenis létezik spirituális bántalmazás
Zsebenciklopédia

Rabovay Júlia: Igenis létezik spirituális bántalmazás

Két hónapja jelent meg Rabovay Júliával egy interjú a HVG blog oldalán, amely ugyancsak felforgatta az internetet. Nyíltan beszélt egy vallási közösségen belül őt ért gyermekkori traumákról: elmesélte, hogy ezt felnőttfejjel mikor tudatosította magában, és hogyan próbálta feldolgozni, illetve mik a tanulságok. Remélve, hogy kiállásával megakadályozhatja, hogy több kisgyerekkel is megtörténjen, ami vele annak idején. A hegedűművészt a Zsebenciklopédiában Gaál Ildikó műsorvezető kérdezte a kiállás okáról, sikeréről és az interjú utóéletéről.