„1%

Adások

Tekert cigaretta – Selmeci János jegyzete
Esti gyors

Tekert cigaretta – Selmeci János jegyzete

A spóroláshoz köthető első személyes élményeim a gimnazista évekhez köthetők; úgy kellett beosztani azt a nagyon kevés zsebpénzt, amit kaptunk, hogy az osztálytársakkal pénteken (esetleg kedden, meg szerdán) esedékes kocsmázás ne kerüljön veszélybe.

A kajaklapáttól a citlingig
Klubdélelőtt

A kajaklapáttól a citlingig

A Klubdélelőttben Dr. Ádám Ágnes belgyógyász és alvásszakértő; a 80 esztendős Szilágyi Tibor; a hosszú és tartalmas diplomatakarriert befutott Bokor Balázs, a fiatal politikus Berg Dániel mellett vendégünk Víg Mihály zenész, akiről most készült egy portréfilm, valamint Kucsera Gábor egykori kajakos, aki ma már asztalosként dolgozik és gyerekeket táboroztat. 

Konvektor helyett hőszivattyút! Megéri váltani – ha jut rá a rezsiemelés után
Realitás - Politikai útkeresés

Konvektor helyett hőszivattyút!

Hetek óta mindenki azt számolgatja, mennyibe fog kerülni az áram és a gáz szeptembertől. Szakértők mondták el, hogyan kerültünk ilyen helyzetbe és hogyan csökkenthetjük a díjainkat.

Római számok – Kárpáti János jegyzete
Esti gyors

Római számok – Kárpáti János jegyzete

Mit jelenthet majd a valószínűsíthető új olasz kormány barátsága a Brüsszellel állandó vitában álló Orbánnak, aki a lengyelekre szemlátomást egyre kevésbé támaszkodhat?

Reggeli gyors

A Breitbart kritizálja Orbánt Kína-barátsága miatt

Meglepő helyről kapott kritikát Orbán Viktor és kormánya: a szélsőjobbosnak tekinthető amerikai Breitbart bírálta Kína-barátsága, a háromezer milliárdos kínai akkumulátorgyártó üzem, az Egy övezet, egy út programhoz csatlakozás és a külügy Tajvant Kína részének tekintő szövege miatt. Csernyánszky Judit lapszemléjében foglalkozik a magyarországi aszályról szóló nemzetközi tudósításokkal és az izraeli Haaretz című lapben megjelent véleménycikkel, amelyben egy erdélyi egyetemi tanár bírálja súlyosan a magyar miniszterelnököt.

A realizmus, ami ugye offenzív – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

A realizmus, ami ugye offenzív – Szénási Sándor jegyzete

Magyar szakértői körökben is uralkodóvá kezdenek válni az úgynevezett offenzív realizmus kliséi. Ezek szerint a világ realitásait kizárólag a nagyhatalmi érdekek, biztonsági játszmák, hideg számítás alapján indított, irtó, területfoglaló háborúk jelentik, amelyeken fölösleges, sőt nevetséges a népek függetlenségével kapcsolatos, politikai, erkölcsi okokat számonkérni. Az sem érdekes, hogy az illető nagyhatalom épp demokrácia-e, vagy a legmocskosabb fasizmus.

Nem mentette meg a kormánypropaganda sem a Nemzeti Sportot - beestek a számai
Reggeli gyors

Beestek a nyomtatott kormánymédiumok számai

10 éve készült egy felmérés, amely azt vizsgálta, milyen különbségek vannak a fiatalok és az idősek médiafogyasztási szokásaiban. A kutatásból kiderült, a 40 év alattiak a számítógépen tárolt fontos dokumentumokat a megőrzés érdekében inkább feltöltik az internetre, felhőbe vagy website-ra, míg a 40 év felettiek ugyanezen okból inkább kinyomtatják azokat. A generációs különbségek meglátszanak a sajtófogyasztási szokásokban is. Hammer Ferenc médiakutató a Reggeli gyors című műsorban beszélt a sajtó átalakulásáról.