„Támogassa

Adások

Végtelen mezőkön szél jár – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Végtelen mezőkön szél jár – Szénási Sándor jegyzete

"Az „egyik kutya, másik eb” ma már általános fixációján túl lehet lépni, nem muszáj hülyének lenni, és mindent elhinni a magyarra fordított orosz propagandának, bár kétségtelen, hogy aki onnan indul, hogy az ukránok nácik, saját magukat bombázzák, amúgy ostoba amerikai bábok, és a keleti megyékben száz százalék, tehát az ukránság is az Ukrajnától való elszakadásra szavazott, annak nehéz útja lesz valamiféle minimális valóság felé."

Időjárőr és Gravitáció
Dobszerda

Időjárőr és Gravitáció

Váradi Júlia vendége a Dobszerdában Sugár János, képzőművész, intermédia művész, performer.

Lakner: Másfél millióan a Fideszt tűzön-vízen át követik, bármilyen magyarázatot elfogadnak
Reggeli gyors

Lakner: Másfél millióan a Fideszt tűzön-vízen át követik, bármilyen magyarázatot elfogadnak

Orbán Viktor hétfőn az osztrák-szerb-magyar csúcstalálkozó után beszélt az EU-n belüli kannibalizmusról, a kapcsolatok újrafogalmazásáról, de ezeket a kijelentéseket már nagyon nehéz komolyan venni, hiszen minden egyes kormányzati cselekvés ugyanarra a forgatókönyvre épül, csak a szereplők cserélődnek, mondta Lakner Zoltán elemző a Reggeli gyorsban. Ironizálva azt mondta, a magyar külpolitika szélsőjobboldali influenszerkedés, Orbán Viktor pedig minden áldott nap valamilyen történelmi cselekedetet hajt végre.

Gémesi: Az államnak nem lehet érdeke, hogy bedőljön az önkormányzatok 80 százaléka
Reggeli gyors

Gémesi: Az államnak nem lehet érdeke, hogy bedőljön az önkormányzatok 80 százaléka

Milyen helyzetben vannak az önkormányzatok, hiszen semmilyen módon nem kaptak támogatást vagy engedményeket a brutálisan megemelkedett rezsiköltségekre, így tíz-húszszoros rezsiár emelkedéssel kell számolniuk. Hogyan élik túl a telet? Gémesi György, Gödöllő polgármestere a Reggeli gyorsban elmondta, a távhő díj brutális emelése után a települések helyzete kilátástalan, állami beavatkozásra van szükség.

A Bizottság hajlandó kibúvót biztosítani Magyarországnak
Reggeli gyors

A Bizottság kibúvót adhat a magyar kormánynak

A jogállamisági eljárás közben az uniós testület utalt arra, hajlandó lehet több időt adni Orbánéknak, hogy kiderüljön, valódi korrupcióellenes intézkedéseket hoztak, írja az EUObserver. Lapszemle.

Igazán az olcsóbb,
Esti gyors

A "rezsivédett" lakások drágulnak a legjobban

Tovább nőtt az albérletek ára, igazi drágulás pedig az eddig olcsóbb kategóriába tartozó, távfűtéses lakásoknál van, amelyeket már "rezsivédett" címke alatt hirdetnek.

Sokkot kapott az ingatlanpiac?
Kulcsrakész

Sokkot kapott az ingatlanpiac?

Két ingatlanos szakértőnk és persze Kárpáti iván segítségével megmondtuk a lakásuk, házuk árát. A kérdés önök által örök: "Mennyit ér a lakásom?".

Éhesen is elhinni a propagandát? – Kárpáti Iván jegyzete
Esti gyors

Éhesen is hinni a propagandának

A gázt hitelbe kapjuk, a parlament megszavazott mindent, amit az EU-nak ígértünk a pénzéért, Rogán pedig harcba száll a korrupció elleni. Parádés. Kárpáti Iván jegyzete.

Amikor Orbán kordont bontott, más volt a polgári engedetlenségről az álláspontja
Reggeli gyors

Amikor Orbán mást gondolt a polgári engedetlenségről

A fideszes képviselők még ellenzékiként polgári engedetlenséget választották, amikor a Kossuth téren lebontották a kordont. Nekik ráadásul megvan a lehetőségük, ogy a parlamentben is tegyenek az ügyékért, míg a pedagógusoknak nem maradt eszköze, hogy a véleményüknek hangot adjanak, ezért Kádár András Kristóf, a Helsinki Bizottság vezetője szerint azok a pedagógusok, akiket most kirúgtak, megnyerhetik a perüket. Vagy elmehetnek Strasbourgig, ahol az az álláspont, hogy az államnak van tűrési kötelezettsége.

Nagy Sándor Gyula: Bolsonarót még nem lehet temetni
Reggeli gyors

"Bolsonarót még nem lehet temetni"

Bolsonaro 5 százalékos hátrányban van a brazíliai elnökválasztás második fordulója előtt, de még nincs ok őt temetni, mondta Nagy Sándor Gyula Latin-Amerika-kutató.