„Klubrádió

Vizsgálat indul a gyöngyösi polgármester oltási ügyében

27/01/2021 13:49

| Szerző: Klubrádió

Az operatív törzs keddi tájékoztatóján Müller Cecília azt mondta, hogy a a kormány a mai napon vizsgálja felül a korlátozó intézkedések fenntartását. Hozzátette azt is, hogy Gyöngyös soron kívül beoltott polgármestere ügyében vizsgálatot indítanak.

Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján ismertette a szerda reggeli járványügyi adatokat. Az országos tisztifőorvos közölte, hogy az elhunytak 4 százalékának nem volt kísérőbetegsége, csak a koronavírus-fertőzés volt a halál oka – írja a hvg.hu.

Azt is elmondta, hogy eddig 201 000 ember oltására elegendő vakcina érkezett Magyarországra, ez 7 Pfizer- és egy Moderna-szállítmányt jelent. Utóbbiból még egy érkezik e hét vasárnap.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
 
Müller CecíliaFotó: Bruzák Noémi / MTI
 

Eddig 152 704-en kapták meg az első adag oltást, közülük 17 772 embert már a második dózissal is beoltottak.

Az országos tisztifőorvos elmondása szerint a kormány a mai napon vizsgálja felül a korlátozó intézkedések fenntartását.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a soron kívül beoltott gyöngyösi polgármester, Hiesz György ügyében vizsgálatot rendelt el a városi kórház.

Müller Cecília azt is közölte, hogy már dolgoznak azon az új szabályozáson, amely szerint mentesülnének a karantén alól azok, akik már a második oltásukat is megkapták, és védettnek tekinthetőek.

A tiszti főorvos elmondta, hogy korábban hoztak egy határozatot a szociális otthonok látogatási tilalmáról, de született egy ajánlás is, aminek segítségével meg lehet találni a lehetőségeket a kapcsolattartásra a bent lakók és a látogatók között.