„Klubrádió

Veszélyben érzi függetlenségét az Index szerkesztősége

21/06/2020 21:30

| Szerző: Klubrádió/24.hu

Rendkívüli közleményt adott ki a főszerkesztő, szerinte a napokban dől el a szerkesztőség sorsa, tartanak a megszűnéstől.

Rendkívüli közleményt adott ki az Index szerkesztősége, amely szerint veszélyben érzik a tartalmi függetlenségüket és a szerkesztőség érinthetetlenségét. A Dull Szabolcs főszerkesztő által jegyzett, és a munkatársak többsége által aláírt közlemény szerint kívülről olyan befolyás érte őket, amelynek vége a szerkesztőség megszűnése lehet. Aggódnak, hogy egy csapásra, egy szervezeti váltással elvesznek azok az értékek is, amelyek miatt ma az Index az ország legnagyobb és legolvasottabb lapja lett. A szerkesztőség átállította a címlapról is elérhető függetlenség-barométerét: az inga az eddigi Független tartományból a Veszélyben tartományba került át. Az Index munkatársai azzal zárják a közleményt, hogy beszámolnak a fejleményekről, ameddig tudnak. Ameddig lehet.

Korábban a 24.hu azt írta: az Index vezetésével olyan átalakítási tervet közöltek a héten, amelynek nyomán a szerkesztőség egy részét külsős cégekbe szerveznék ki, forrásaik egyike szerint ezzel a lépéssel szétvernék a lapot.