„Klubrádió

Válása után is Mészáros Lőrinc a leggazdagabb

3/02/2021 10:29

| Szerző: Klubrádió

A Forbes idei listáján is Mészáros Lőrinc neve szerepel az élen. Vagyonát sem a válása, sem a koronavírus nem csökkentette. A második helyen Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója áll, őt pedig Veres Tibor, a legnagyobb hazai ingatlanbefektető követi. A listán két orosz milliárdos is szerepel, Timur és Ruszlán Rahimkulov.

Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb milliárdosa – derül ki a Forbes szerdán megjelenő számából. A volt felcsúti polgármester szárnyalása talán nem meglepő már, az annál inkább, hogy az üzleti magazin számítása szerint vagyona már az 500 milliárd forintot súrolja, egészen pontosan 479,4 milliárd forint, több mint 70 milliárddal több az egy évvel korábbinál – írja összesítésében a hvg.hu.

A lista második helyén Magyarország másik euró- vagy dollármilliárdosa, Csányi Sándor szerepel, az OTP elnök-vezérigazgatójának vagyonát 393,4 milliárd forintra teszi a Forbes. Csányi portfóliójába a legnagyobb hazai bankcsoport mellett komoly agrárérdekeltségek is tartoznak, elsősorban a Bonafarmon keresztül.

Őt Veres Tibor, a Wing és Wallis tulajdonosa követi, a legnagyobb hazai ingatlanbefektető – jelenleg 258,6 milliárd forintra becsült – vagyonát jelentősen növelte, hogy többségi tulajdonába került a lengyel Echo Investment.

A Forbes feltette a listára Megdet Rahimkulov orosz milliárdos két fiát, Timur 257 milliárddal a negyedik, Ruszlán 240 milliárddal a hetedik helyre került. Ötödik a gépipari érdekeltségei révén vagyont szerzett Felcsuti Zsolt (246,1 milliárd forint), őt követi Gattyán György (245,6 milliárd), aki Jasmin nevű internetes oldalával szerzett vagyont, ez lett az alapja cégének, a Doclernek. A milliárdos – jegyzi meg a lap – egymilliárd forintot ajánlott fel jótékony célra a járvány kezdete óta. Érdekesség, hogy miközben vagyona gyakorlatilag nem változott egy év alatt, tavaly az még a harmadik helyre volt elég, most csak a hatodikra.

A listán van még Demján Sándor özvegye és családja, valamint a Szijjártó Pétert és családját nyáron vendégül látó Szíj László.