„Klubrádió

Utolérte a koronavírus a Fidesz kommunikációs igazgatóját is

27/08/2020 12:04

| Szerző: Klubrádió

A fideszes politikus Hollik István pozitív koronavírus-tesztje miatt kellett lemondani a hétvégére tervezett Tranzit című rendezvényt, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott volna. Hollik, aki a kormánypárt kommunikációs igazgatója, azt mondja, minden szabályt betartott. Egyelőre nem tudni, hogyan kapta el a fertőzést.

Koronavírusos a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik Itsván. A fideszes politikus erről a Facebookon számolt be csütörtök délelőtt. Mint írta, hétfőn és kedden rosszul érezte magát, ezért teszteltette magát, és miután ennek eredménye pozitív lett, azonnal karanténba vonult. „Engem is utolért a koronavírus” – fogalmazott..

Hollik múlt héten még részt vett egy magánrendezvényen, amelyen ott volt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs miniszterhelyettes is, ezért szerdától mindketten hatósági karanténban tartózkodnak. A Miniszterelnökséget vezető miniszteren szerdán elvégzett koronavírusteszt eredménye negatív. Hollik a 24.hu kérdésére azt mondta, hogy az esemény egy kisebb kerti parti volt, amelyen viszonylag kevesen vettek részt, és a meghívottak a szabad ég alatt tartózkodtak, ezért nem hiszi, hogy ott bárkit megfertőzhetett.

Hollik István a Tranzit című, most hétvégére tervezett tihanyi közéleti rendezvény szervezőbizottságának tagja is volt, és az ő fertőzöttsége miatt döntöttek úgy, hogy biztonsági okból lemondják az eseményt, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott volna.

Hollik a Faeebookon azt írta, nyáron nem járt külföldön és minden szabályt betartott. Egyelőre tehát nem tudni, hogyan kapta el a fertőzést.

Az Átlátszó több egymástól független forrásból származó értesüléseire hivatkozva arról ír, egy helyettes államtitkár is megfertőződött, ő egy törökországi nyaraláson kaphatta el a vírust. Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, és szintén a minisztériumban dolgozó munkatársa a nyár eleji törökországi nyaralásuk során megfertőződtek az új típusú koronavírussal. Hazaérkezésük után az államigazgatásban is megjelenhetett a koronavírus, rengeteg minisztériumi dolgozót küldtek el tesztelni. Solymár Károly Balázs a kormányzati VírusRadar alkalmazás felelőse, a mobilos alkalmazás segítségével kideríthető, ki került igazolt koronavírus-fertőzött közelébe.