„Klubrádió

Uszító szórólapokon támadják Niedermüller Pétert

30/01/2020 13:05

| Szerző: 444.hu/Klubrádió

Uszító szórólapokat tettek ki a Blaha Lujza téren Niedermüller Péterről, a DK politikusáról – közölte a 444. A szórólapokon az áll: „Kártevő gondok? Van megoldás!”,  „A közéleti hulladék eltakarításáért forduljon a legközelebbi jobboldali mozgalomhoz”.

A 444.hu egy olvasója fotózta le a fővárosi Blaha Lujza téren csütörtök reggel ezeket a szórólapokat:

 
 444.hu olvasói fotó
 


Niedermüller Péter, a DK politikusa, a VII. kerület polgármestere egy atv-s beszélgetésben azt mondta: „... hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

Szavai miatt katolikus és református szervezetek is felháborodásuknak adtak hangot, továbbá a Fidesz és a Fidelitas tüntetést szervez ellene.

Niedermüller Péter a Klubrádióban kedden beszélt hosszabban kijelentéseiről, azt hangsúlyozta, az említett műsorban a kormányzati gyűlöletpolitikáról és kirekesztő családfelfogásról beszélt. „A gyűlöletkampánynak beláthatatlan következményei lesznek, a miniszterelnök folyamatosan arról beszél, hogy „keresztény kultúra, keresztény Európa, fehér Európa”, amivel mindenkit kizár, aki nem tartozik ebbe a körbe„ – fogalmazott a Megbeszéljükben. Úgy vélte, a kormány kizárólag a fehér férfi és a fehér nő által kötött házasságot tekinti családnak, ezzel tehát kizár mindenkit, aki például élettársi viszonyban él, az azonos neműek kapcsolatát, és így tovább, sőt, kifejezetten ellenük hoz intézkedéseket. Mindenki ellenség a Fidesz számára, aki ennek a felfogásnak, ennek a „képződménynek” nem felel meg, és szerinte ez az, ami rémisztő – tette hozzá.