„Klubrádió
A lényeg

Újra az MTVA épületéhez mentek a DK országgyűlési képviselői

28/09/2019 12:21

| Szerző: Klubrádió

A bírósági ítélet tegnapi kihirdetése után nem sokáig vártak a DK országgyűlési képviselői, ma ismét a köztévé épületéhez mentek.

A képviselők azt akarták elérni, hogy engedjék őket beszélni a tévé egyik vezetőjével, és közöljék a DK pénteki bírósági döntésről szóló nyilatkozatát. A DK-sok be is mentek az épületbe, de hamar ki is jöttek onnan, a biztonsági őrök által lezárt, belső beléptető kapuig jutottak el, ott nem engedték tovább őket. Ugyanakkor kijövetelük után arról számoltak be, hogy a nyilatkozat eljuttatása sikeresen megtörtént, és ezúttal be is olvassák majd a DK közleményét.

Gréczy Zsolt a DK szóvívője a tévé előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a bírósági döntésről a közmédia, de a Magyar Távirati Iroda sem számolt be , ahogy letiltották a dk közleményét is. Mint mondta, Orbán Viktor MTVA-s  pártkatonái nem tisztelik a törvényeket sem azt a magyar népet amelynek képviseletében tavaly decemberben odamentek.

Varjú László dk- országgyűlési képviselő közölte,  hétfőn reggel 9 órakor az összes ellenéki képviselő aki teheti, a közmédia épületéhez megy.

A bíróság tegnapi ítéletében kimondta, hogy   nem lehetett volna kidobni az ellenzéki politikusokat az épületből, vagyis a képviselőknek joguk volt bemenni tavaly decemberben.A döntés nem jogerős.  Az ítélet kihirdetésekor a bíró hangsúlyozta, hogy az országgyűlési képviselők munkájukat a köz érdekében végzik, és nem utasíthatóak.