„Klubrádió
A lényeg

Ujhelyi István otthagyta az MSZP-t

2/10/2022 10:47

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a Facebook-oldalán jelentette be, hogy búcsúzik a Magyar Szocialista Párttól.

"Valami összeragaszthatatlanul eltört. Nem gondoltam volna, hogy valaha is így lesz. Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat nemcsak rajtam, de minden bizonnyal közösségem testén is" – kezdi írását.

Úgy látja, a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől kell búcsúznia, nem pedig a párt múltjától. Az áprilisi választási vereség után tervezte, hogy elindul az MSZP elnöki pozíciójáért, és meg akarta újítani a pártot, Esély néven szervezte volna újjá, egy radikálisabb, szociáldemokrata irányba terelve a Magyar Szocialista Pártot. Aztán júniusban kiderült, mégsem indul a vezetésért.

„De végül be kellett lássam és el kellett fogadjam: sokadjára sem tudtam vele áttörni a belső megkövesedés falát. Helyette kivívtam vele néhányak intrikus haragját, ami szép lassan elfojtotta körülöttem a tiszta levegőt” – írta a képviselő, aki elmondása szerint hiába próbálkozott, nem sikerült felrázni a pártot. Így szomorúan hozta meg a döntését, hogy inkább kilép, a brüsszeli EP-képviselői posztját viszont megtartja. Azt azonban nem zárta ki, hogy „most különváló útjaink összefutnak majd még egy közös mozgalomban”.