„Klubrádió
A lényeg

Új választás kiírását sürgeti Csepelen az ellenzék

18/10/2019 16:16

| Szerző: Klubrádió/MTI

Jogorvoslati kérelmet nyújtott be a csepeli ellenzék a Fővárosi Választási Bizottsághoz az október 13-ai önkormányzati választás XXI. kerületi eredménye miatt - jelentette be az MSZP csepeli elnöke ellenzéki politikusok közös sajtótájékoztatóján. 

 

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, véleményük szerint a XXI. kerületben nem tisztességen zajlott a választás, valamint ott volt a legtöbb (1620) érvénytelen szavazat. Közölte, volt olyan szavazókör, ahol elhunyt személy szerepelt a névjegyzékben, vagy olyasvalakihez érkezett mozgóurna, aki ezt írásban előzőleg nem kérte. Ezért a hat párt összefogásában úgy döntöttek, hogy "megóvják" a választási eredményt - jelentette be Bangóné Borbély Ildikó, aki hozzátette, a jogorvoslatot időben eljuttatták a választási bizottságnak. Azt szeretnék - emelte ki -, hogy tisztességes választás legyen a kerületben.

Erdősi Éva, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP csepeli polgármesterjelöltje azt mondta, sok az érvénytelen szavazat, de ezek legnagyobb része egy üresen beadott szavazólap. Példaként közölte, átlagban a főpolgármesterre leadott szavazatok 1,42 százaléka volt érvénytelen, a polgármesterre leadottaknak 2,42 százaléka, míg az egyéni választókerületekben 6 százalék. Hozzátette, ezeket az ügyeket ki kell vizsgálni, hogy mindenki nyugodt szívvel indulhasson neki a következő öt évnek.