„Klubrádió

Új tulajdonosa van a debreceni Hotel Aranybikának

6/05/2021 16:54

| Szerző: Klubrádió

"Az idén 25 éves, tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium megvásárolta a Hotel Aranybikát, az adásvételi szerződést megkötöttük" – jelentette be csütörtökön Debrecenben Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnöke – írja a dehir.hu.

A tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium vásárolta meg a debreceni Hotel Aranybikát. Orbán Balázs elmondta: a szálloda épületét felújítják, s a szálláshely szolgáltatás megtartása mellett a hotel ad majd otthont a Mathias Corvinus Collegium debreceni központjának. 

A kuratóriumi elnök úgy fogalmazott, a Mathias Corvinus Collegium egy komplex tehetséggondozó program, mely több ezer fiatalnak kínál ingyenes, gyakorlatorientált, más, formális körülmények között nem elérhető képzéseket.

A Collegium eddig is több helyszínen működött, de az Országgyűlés tavalyi döntésével – mely értelmében jelentős forrásokhoz is jutottak – azt a feladatot kapták, hogy terjesszék ki a képzési programjukat az országban. A kuratóriumi elnök azt mondta, szeretnék az Aranybikát újra Debrecen ékkövévé tenni, ami jól kapcsolódóik a város regionális vezetői szerepet megcélzó ambíciójához. 

A Mathias Corvinus Collegium debreceni központja lesz az Aranyb
Fotó: Balázs Attila/MTI
 

Papp László polgármester üdvözölte a Mathias Corvinus Collegium döntését, miszerint Debrecenben is létrehozza a központját, s azt, hogy ez a tevékenység az Aranybika Hotelben valósul meg. Kiemelte, az Aranybika a szálláshely-szolgáltatás mellett a város művészeti és kulturális életének is az egyik központja volt, most ez egy tudás- és tehetséggondozó központ funkcióval egészül ki. 

Debrecenben az oktatás stratégiai ágazat, a városban az óvodától az egyetemig hetvenezer diák tanul. A célunk, hogy Debrecen regionális szerepe az oktatási életben tovább erősödjön – mondta.