„Klubrádió
A lényeg

Tokiói Olimpia: a holokauszttal viccelődött 1998-ban, lemondott a rendező

22/07/2021 09:11

| Szerző: Klubrádió

Pénteken kezdődik a Tokiói Olimpia, csütörtökön pedig leváltották a nyitóesemény rendezőjét. Az ok, hogy Kentaro Kobayashiról előkerült egy videó a '90-es évekből, amelyen a holokauszttal viccelődik. Kobayashi a videóban nevetségessé teszi „a történelem fájdalmas tényeit”. 

Kobayashi a videóval kapcsolatban azt mondta, „szórakozás közben nem szabad, hogy az emberek kényelmetlenül érezzék magukat. Megértem, hogy az akkori hülye szóválasztásom hiba volt, és sajnálom.”

Tokió 2020
 
Tokió
 
Tokió, 2021. július 22. Az olimpiai játékok nyitó- és záróünnepségének otthont adó Nemzeti Stadion Tokióban 2021. július 22-én, egy nappal az ötkarikás játékok megnyitója előtt. A japán kormány a koronavírus-járvány és az emelkedő esetszámok miatt július 12-étől augusztus 22-éig rendkívüli állapotot hirdetett a fővárosban. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik nézők nélkül, zárt kapuk mögött. MTI/EPA/Szato Ajano
Fotó: Szato Ajano
 

 

Néhány napja a nyitóünnepség zeneszerzője, Ojamada Keigo lépett vissza, mert nyilvánosságra került, hogy iskolásként osztálytársát is zaklatta, köztük fogyatékkal élő fiatalokat.