„1%
A lényeg

Halálos lövöldözés a Heidelbergi Egyetemen

24/01/2022 15:40

| Szerző: Klubrádió

Puskával kezdett lövöldözni egy ember a Heidelbergi Egyetemen, ahol többeket eltalált, egy meglőtt fiatal nő belehalt sérülésébe, a támadó az ámokfutás után végzett magával. 

Több embert megsebesített hétfőn egy ámokfutó hétfőn Németországban a Heidelbergi Egyetemen.  A dpa német hírügynökség jelentése szerint halálos áldozata is volt az ámokfutásnak. a lövöldözés négy sérültjének egyike, egy fiatal nő, akit az ámokfutó fejbe lőtt, a kórházba szállítása után pár órával belehalt a sérüléseibe.

Német hírportálok korábbi beszámolói szerint a puskával felfegyverkezett férfi, aki magányos elkövető volt, lövöldözni kezdett az orvostudományi kar egyik előadótermében, majd végzett magával.

Az illetékes mannheimi rendőrkapitányság közölte, hogy az ügyről gyűjtött első adatok alapján az elkövetőnek nem voltak társai.

Lövöldözés Németországban
 
 Rendőrök a heidelbergi egyetemen elkövetett lövöldözést követően 2022. január 24-én. Sajtóhírek szerint a puskával felfegyverkezett férfi lövöldözni kezdett egy előadóteremben, majd végzett magával. MTI/AP/DPA/R.Priebe
 
 

A dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy az ámokfutó az egyetem hallgatója volt, és a nyomozás első megállapításai szerint tettének nem voltak politikai vagy vallási indítékai.

Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem orvostudományi és természettudományi kara, valamint az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

(via MTI)