„Klubrádió

Tiszti főorvos: A következő napokban a több százat is elérheti a fertőzöttek száma

17/03/2020 18:32

| Szerző: koronavirus.gov.hu

A következő napokban több száz új koronavírus-fertőzött lehet Magyarországon - közölte az országos tiszti főorvos a koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint.

Müller Cecília ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az idősekre nagyon veszélyes az új koronavírus, és elsősorban a 70 év felettiek mindenképpen maradjanak otthon. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása is az, hogy "egyfajta szociális távolságot tartsanak egymástól az emberek", ami körülbelül 2 méteres távolságot jelent, de ha otthon maradnak, az a legbiztonságosabb a számukra.

A vírus nem csak időseket fertőz, ugyanakkor a fiatalabb korosztály jellemzően tünetmentesen, enyhe tünetekkel, viszonylag jól, könnyen átvészelve esik át a betegségen, az idősek viszont esendőek, náluk sokkal súlyosabb formája van a lefolyásának. Közölte: jelentősen nőni fog a megbetegedések száma, ezért sok tesztet is rendeltek, és több laboratórium is dolgozik.

Az oldalon elérhető információk szerint 50 koronavírus-fertőzött van Magyarországon, két ember meggyógyult, egy pedig meghalt a betegségben.