„Klubrádió

Telex: Koronavírusban halt meg a Fazekas gimnázium tanára

24/03/2021 21:59

| Szerző: Klubrádió

Ötvennégy éves korában elhunyt F. Tóth Zoltán, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium történelem szakos tanára. A Telex cikkében azt írja: F. Tóth Zoltán a koronavírus áldozata lett. 

A gimnázium honlapján az olvasható: „Fájdalommal tudatjuk, hogy kollégánk, F. Tóth Zoltán, a mai napon, 54 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Távozása mély fájdalommal tölt el mindannyiunkat. F. Tóth Zoltán tanár úr emlékét szívünkben megőrizzük.”

A Telex azt írta: F. Tóth Zoltán a koronavírus áldozata lett. Egy kollégája a Facebookon úgy fogalmazott:

„A hivatalos állásfoglalás szerint „nem volt szükséges” előre hozni az oltási rendben, mivel 54 éves volt és egészséges; az, hogy tanár is volt, aki az elmúlt hónapokban is hetente többször kényszerült bemenni az iskolájába, nem számított.”

Egy diákja megemlékezésében felidézte: utoljára március közepén látta őt, mikor pár dolog elintézése miatt be kellett mennie a Fazekasba. „Akkor még teljesen egészséges és boldog volt.” F. Tóth Zoltán később kórházba került, majd az intenzív osztályon kezelték. Március 24-én hunyt el.

Diákja így emlékezett rá: „Habár az iskola előtt most nem tudunk gyertyát gyújtani, otthon ezt mindannyian megtesszük, és felcsapjuk a kirándulásokról készült fotókat és az ön által mondott szóviccgyűjteményünket. A mélységes gyász az ilyenkor természetes emberi reakció, de emlékezzünk mosolyogva, a viccein elmélázva, hiszen az emlékét így tudjuk leginkább tisztelni.”

A gimnázium épülete előtt szerda este sok mécsest és virágot helyeztek el.

A Telex cikkében hozzátette: erről nincsenek hivatalos adatok, de a Pedagógusok Szakszervezetének vezetője szerint hatvan tanár halt meg a koronavírus-járvány több mint egy éve alatt.

(Címlapi kép: Pixabay)