„Klubrádió

SZFE: A hallgatók kísérettel engedték be azokat, akik a fertőtlenítést végezték

30/10/2020 12:03

| Szerző: Klubrádió

Szarka Gábor, az SZFE kancellárja szerint a hallgatók nem engedték be sem a karbantartókat, sem azokat, akik a fertőtlenítést végezték volna. A hallgatók szerint nem céljuk sem az intézmény működésének akadályozása, sem önmaguk, vagy az ott dolgozók veszélyeztetése.

Szarka Gábor, az Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja az Inforádiónak azt mondta, hogy az épületeket elfoglaló diákok a karbantartókat sem engedték be és azokat sem, akik fertőtlenítették volna az épületeket.

A diákok szerint hallgatói kísérettel mind a karbantartási munkálatok, mind a járványügyi fertőtlenítés megtörtént október 22-28. között, vagyis a tanulmányi félév eredeti rendje szerint megtartott őszi szünetben, október 29-től pedig a tanórák zavartalanul zajlanak tovább az épületekben – írta a 444.

Sőt, egy képet is eljuttattak a portálhoz az Ódry Színpad fertőtlenítéséről.

A hallgatók az egyetem blokádját továbbra is fenntartják, noha az utóbbi időben kiürítési kísérlet nem történt. Szarka az Inforádióban azt is hozzátette, hogy nem tervezik az egyetemet kiüríteni, de veszélyben van a félév érvényessége, mert október 1 óta felelős vezető nem ellenőrizte az egyetemen folyó oktatást.

Címlapi kép: 444