„Klubrádió

Szél Bernadett is a Momentum színeiben indul

18/02/2021 14:33

| Szerző: Klubrádió

Egykori LMP-s elnöktársához, Hadházy Ákoshoz hasonlóan Szél Bernadett is a Momentum jelöltjeként méreti meg magát az ellenzéki előválasztásokon. Szél saját választókerületében, a Pest megyei 2-esben indul a jelöltségért, ahol 2018-ban egészen minimális különbséggel, mindössze 296 szavazattal kapott ki a Fidesz jelöltjétől – írja a 444.

Szél Bernadettet a csütörtöki sajtótájékoztatón Fekete-Győr András, a Momentum elnöke mutatta be. Arról beszélt, hogy felkérésére Szél segít kidolgozni a Momentum környezetvédelmi programját.

Az országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón azt mondta:  a Momentum támogatása azt jelenti, hogy tisztakezű, az embereket első helyre tevő politikai közösséggel tud együttműködni. Hozzátette: nem pártprogramot hoz a helyieknek, hanem megkéri őket, hogy írják meg együtt a programját.

Szijjártó Péter minisztériumának embere lehet a Fidesz jelöltje 2022 tavaszán Budakeszi-Budaörs választókerületében. Menczer Tamás, a tárca államtitkára a Telexnek annyit mondott, hogy nem ugrik el a feladat elől, ha szükség lesz rá a hivatalos jelölési folyamat eredményeként. A portál forrásai ugyanakkor úgy tudják, biztosra vehető indulása a körzetben, amelyet már 2018-ban is szűken hozott a kormányoldal akkori jelöltje, Csenger-Zalán Zsolt, az ellenzéki, de a Jobbik támogatása nélkül induló Szél Bernadettel szemben.