„Klubrádió
A lényeg

Szarvaskő alpolgármestere a saját telkére vezette el a Margit-forrás vizét

5/05/2022 11:24

| Szerző: Klubrádió

Pofátlan húzás Szarvaskőn. Nahóczki László ahelyett, hogy erdészként és alpolgármesterként vigyázott volna a természetvédelmi területre, az önkormányzattól lopott műanyag csövekkel vezette saját telkére a Margit-forrás vizét.

A kormánypártnak kedves politikus belebukott a helyi botrányba. Nahóczki László az ország egyik legszebb fekvésű településén, Szarvaskőn egy házi készítésű (az önkormányzattól lopott) csőrendszer segítségével egyszerűen elvezette a saját telkére a természetvédelmi területen lévő Margit-forrás vizét.

Csak hogy még pikánsabb legyen a történet, az akkori alpolgármester és erdész akciója előtt, március végén az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola egyik tizedikes osztályának diákjai takarították ki a Margit-forrás medrét.

Margit-forrás Forrás: Facebook
 

A "vízhiányt" kirándulók vették észre, és jelentették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának, amely a kormányhivatalhoz fordult. Vizsgálat indult, és bár ez még nem zárult le, Szarvaskőn akkora felháborodást keltett az eset, hogy Szabóné Balla Marianna – elvileg független – polgármester lemondott. A botrány továbbgyűrűzésével május 2-án Nahóczki is elhagyta posztját, majd a hétfői rendkívüli ülésen a teljes képviselő-testület feloszlatta magát. A kormánypárti megyei napilapban tagadott minden vádat és politikai támadást emlegetett, de arra semmilyen magyarázatot nem adott, hogy miért vezette a Margit-forrás vizét a telkére – írja az Azonnali.hu.