„Klubrádió

Stefka: A klímalobbi gyújtotta a tüzeket Ausztráliában

24/01/2020 10:05

| Szerző: 444.hu/Klubrádió

Stefka István, a Pesti Srácok kormánypárti portál lapigazgatója szerint klímaaktivisták gyújtották a tüzeket Ausztráliában, hogy legyen klímavészhelyzet.

„Na most, a legújabb nyomozások és kutatások szerint a klímalobbi egyszerűen felgyújtotta több helyen többször Ausztrália erdeit, bozótjait, és direkt azért csinálták mindezt, hogy legyen klímavészhelyzet.” – vette észre a 444 a kormánypárti publicista kijelentését.

Stefka úgy folytatta: „Hát nem tudod elképzelni, hogy Ausztráliában csak úgy fölgyulladnak a lombok! Mert milyen klímavészhelyzet? Azért, mert jön az erős napsugár és ettől lobban?” Hozzátette, nem Soros Györgyről, de a klímalobbiról el tudja képzelni, hogy ez történt. 

Stefka István mindezt a Pesti Srácok PolBeat című műsorában mondta el, ahol Schiffer András, az LMP volt elnöke, a vendég először a fejét rázta, majd azt mondta, feltételezi egy olyan fejlett országról, mint Ausztrália, hogy meg tudná előzni a tömeges gyújtogatást. Nem járt sikerrel, a lapigazgató szerint ugyanis ezt is a klímalobbi akadályozta meg. Önök is megnézhetik az esetet IDE kattintva.