„Klubrádió

SMS-ben hívják oltásra a pedagógusokat

26/03/2021 14:20

| Szerző: Klubrádió

Első ütemben SMS-ben kapnak értesítést az oltás időpontjáról és helyszínéről azok a pedagógusok, valamint a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozók, akik március 24. előtt regisztráltak a koronavírus elleni oltásra – tudta meg a 24.hu. Őket már a jövő héten elkezdik behívni az oltópontokra.

Kásler Miklós levelet küldött péntek reggel a köznevelési intézményeknek a pedagógusok oltásával kapcsolatban. A 24.hu birtokába került dokumentumban az emberi erőforrások minisztere a többi közt azt írja: a pedagógusok oltása kórházi oltópontokon, két ütemben valósul majd meg.

A portál információi szerint első ütemben SMS-ben kapnak értesítést az oltás időpontjáról és helyszínéről azok a pedagógusok, valamint a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozók, akik március 24. előtt regisztráltak a koronavírus elleni oltásra. Őket már a jövő héten elkezdik behívni az oltópontokra.

A második ütemben azok kapnak majd oltást, akik március 24-éig nem regisztráltak, de március 29-ig, vagyis jövő hétfőig megteszik ezt, valamint az egyéb óvodai, iskolai dolgozók, akik regisztrációjukkal kérték vagy kérik az oltást. A második ütemben érintetteket is a regisztráció során megadott számon SMS-ben értesítik majd arról, hogy mikor és hol vehetik fel az oltást. Erre a levél szerint a tervek szerint a húsvét utáni napokban kerülhet sor.

A köznevelésért felelős államtitkár is bejelentette első körben azokat az óvodában, általános iskolában, középiskolában dolgozókat oltják a jövő héten csütörtökön-pénteken-szombaton, akik már regisztráltak. Őket sms-ben fogják értesíteni, az oltás helyszínét pedig ahhoz igazítják majd, ahol élnek – tette hozzá az államtitkár. A többieket, akik jövő hétfőig regisztráltnak, húsvét után fogják beoltani – jelezte Maruzsa Zoltán.