„Klubrádió

Semjén Zsolt nem érti, miért kéne kommentálnia a Szájer-ügyet

2/12/2020 11:25

| Szerző: Klubrádió

Kordonokkal zárták el a Karmelita kolostor bejáratát ötven méteres sávban, miután újságírók jelentek meg, hogy Szájer József lemondott EP-képviselő „házibulijáról” kérdezzék a kormánytagokat. Akik mégis válaszoltak, többségében helyeselték párttársuk lemondását.

Látványosan nem akar érdemben reagálni a kormány az EP-képviselői mandátumáról vasárnap lemondott Szájer József „házibuli”-botrányára: az operatív törzs szerdai megbeszélését például nem is a Belügyminisztériumban tartották, így egy gyors kérdésre sem lehetett elkapni Orbán Viktor miniszterelnököt – írja a hvg.hu. A cikkben videó is megtekinthető.

A kordont „védett személy érkezésére” hivatkozva állították fel, ennél bővebb tájékoztatást a nem adtak a hatóságok. Ezt megelőzően a helyszínen megjelent újságírók kérdésére többek közt Varga Judit nyilatkozott. Az igazságügyi miniszter a pártja közleményében foglaltakat ismételte meg: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg lemondásával. Később ugyanezt ismételte meg Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is.

 
Semjén Zsolt
 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azzal hárította el a kérdést, hogy nem érti, miért kéne neki kommentálni Szájer József ügyét.

Varga Mihály pénzügyminiszter és Pintér Sándor belügyminiszter kihasználva a kordon biztosította távolságot nem reagált a kérdésekre.