„Klubrádió

Segíteni kell a vendéglátóhelyeknek

26/01/2021 12:56

| Szerző: Klubrádió

Elkerülhetetlen, hogy a vendéglátóipari egységek legalább kültéren kinyissanak Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint. A szakember úgy véli, kellően szigorú előírások mellett a fertőzés kockázatát minimálisra lehet fogni.

Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a vendéglátóhelyekkel kapcsolatban azt írja FB oldalán, hogy megfelelő garanciákat kell arra kidolgozni, hogy a vendéglátóipari egységek legalább kültéren kinyithassanak, de arra is, hogy a nyár óta zárva tartó szórakozóhelyek, a színházak, a múzeumok is fogadhassanak újra látogatókat.

Úgy véli, hogy meg kell fontolni a kijárási tilalom enyhítését, kitolását is. Zárt térben az FFP2-es típusú maszk viselését tartja elengedhetetlennek, szabad térben pedig a 1.5 méteres távolság betartását.

A szakember szerint mindenhol elérhetővé kell tenni meghatározott látogatószámhoz kötötten az automata kézfertőtlenítők kihelyezését.

dr. Kunetz Zsombor
 
dr. Kunetz Zsombor
 

A Kormánynak, amíg nem tud tömegesen oltatni, szűrnie kell. Azt az összeget például, amit az erősen elutasított kínai oltóanyagra költött volna, most kivételesen ne a haverok zsebébe, hanem FFP2-es maszkok vásárlására és szűrésre költse.

Pénteken várható döntés

A jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések február 1-ig tartanak, így például a kijárási tilalom is. Ezért várható, hogy a kormány a napokban dönt ezekről, és ha minden úgy megy, mint legutóbb, akkor a kormányfő jelenti ezt be pénteken és még aznap meg is jelenhet az erről szóló rendelet. Az eddigi kommunikáció alapján a meglévő korlátozások időtartamának meghosszabbításáról lehet szó  írja a portfolio.hu.