„Klubrádió
A lényeg

Rogán Cecíliát megbüntették a szabályellenes tihanyi építkezése miatt

25/04/2022 09:14

A kormányhivatal szerint Rogán Antal volt felesége, Rogán Cecília szabálytalanul építkezik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett területén. Hadházy Ákos ellenzéki képviselő a Veszprém Megyei Kormányhivatal a közérdekű adatigénylésére adott, ködös válasza alapján azt írta, hogy örökségvédelmi bírságot szabtak ki és megtiltották az építőipari kivitelezési tevékenységet Rogán Cecília tihanyi telkén. A Tihanyban megvásárolt ingatlant Rogán "felújítás" címén a földig rombolta, hogy egy teljesen új villát építsen, írja Hadházy, aki szerint mindezt úgy, hogy közben tudta, hogy a három méteres paravánnal eltakart telken illegálisan építkezik.

 
 

Hadházy Ákos Rogán Cecília háza előtt

Hadházy szerint, amikor először kezdett az ügyben nyomozni, akkor a Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztálya azért nem válaszolt, mert az építésügyön "járványvédelemmel voltak elfoglalva", de a választások után válaszoltak. A kormányhivatal azt is írta, hogy az eddigi tevékenység nem volt engedélyköteles (nyilván a bontásra gondol), írja az ellenzéki parlamenti képviselő.

Hadházy az ügyről a Klubrádiónak is nyilatkozott, a beszélgetést az alábbi lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Az interjúban a politikus beszélt az Orbán-családhoz köthető hatvanpusztai építkezésről is. A riporter Hardy Mihály.

2022. április 25. Esti gyors-részlet / Interjú, Hadházy Ákos - 2022.04.25.
07:28
00:00