„Klubrádió

Quaestor-ügy: Tarsoly Csabának 11 milliárdos kártérítést kell fizetnie

19/11/2019 13:08

| Szerző: Index/Klubrádió

Megszületett az első olyan ítélet a Quaestor-ügyben, amely kimondta Tarsoly Csaba cégvezetői felelősségét a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vagyonvesztésével kapcsolatban - számol be az index. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság kimondta Tarsoly Csaba cégvezetői felelősségét a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.  vagyonvesztésével kapcsolatban – erről adott ki  közleményt kedden a felszámolás alatt lévő brókercég. 

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet indoklás szerint Tarsoly nem a hitelezők érdekeinek figyelembevételével látta el ügyvezetési feladatait, a követelések kielégítését legalább 11,2 milliárd forinttal meghiúsította, ezért a bíróság kötelezte ezen összeg megfizetésére. A pert a Quaestor felszámolója, a Kvantál Kft. indította.

A botrány 2015 márciusában derült ki: a Quaestor 32 ezer egykori ügyfelének különösen jelentős, 77 milliárd forint kárt okozott. Tarsoly Csabával szemben több bírósági eljárás is folyamatban van. A volt Quaestor-vezér jó kapcsolatot ápolt több vezető fideszes politikussal, köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.