„Klubrádió

Pécs polgármestere: Alapvető információkat nem kapunk meg a kormánytól a vírusról

25/03/2020 17:26

| Szerző: Szabad Pécs/Klubrádió

„Nem tudom, hogy hányan betegek, és hány főt ápolnak Pécsett. Hiába kérdezem, nem kapok választ. Ezért nem tudok róla beszámolni” – közölte Péterffy Attila, Pécs polgármestere a Szabad Pécs beszámolója szerint.

Péterffy Attila, Pécs független, ellenzéki támogatással megválasztott polgármestere a délutáni online fogadóóráján elmondta, 200 kérdést kapott, és úgy kezdte: „Egyedül vagyunk.”

A Szabad Pécs beszámolója szerint a többi között azt mondta: alapvető információkat még nem kaptak a kormánytól, a koronavírus miatt sem. „Nem tudom, hogy hányan betegek, és hány főt ápolnak Pécsett. Hiába kérdezem, nem kapok választ. Ezért nem tudok róla beszámolni”.

„Azok a polgármesterek, akik eddig beszéltek, azok szerintem nem hivatalos információkat tettek közzé, én ezt nem szeretném, semmiképpen sem szeretnék abba a hibába esni, és ezzel a valós helyzethez képest túlságosan megnyugtatni embereket vagy éppen pánikot kelteni. Ha kapok hivatalos információkat, azokat azonnal közzé fogom tenni” – fogalmazott Péterffy Attila.

Arról is beszélt, hogy Pécs eleve nehéz gazdasági helyzetben volt, most ez megduplázódott. Koronavírus-tesztet eddig csak az állam végzett, próbálnak magánkórházakkal tárgyalni.

Itt megnézhetik Péterffy Attila online fogadóóráját: