„Klubrádió
A lényeg

Panaszt nyújtott be az EU-hoz a Klubrádió ügyében Donáth Anna

25/09/2020 19:19

| Szerző: Klubrádió

Indítson kötelezettségszegési-eljárást az Európai Bizottság a Médiatanács és a Klubrádió ügyében – indítványozta Donáth Anna, a Momentum EP képviselője, aki a Magyar Újságírók Országos Szövetségével közösen panaszt nyújtott be a testülethez, amelyben a Médiatanács működésének vizsgálatát sürgeti.

2020. szeptember 25. A lényeg / részlet, Donáth Anna (20.09.25.)
01:02
00:00

Mint írja, 2019 végén a Fidesz a saját embereivel töltötte fel a Médiatanácsot, akkor az Európai Bizottsághoz fordultak, mert egyértelműen uniós irányelvet sértett, hogy a Médiatanács tagjai nem biztosítják a független magyar médiaviszonyokat.

Donáth Anna úgy fogalmazott: „a Médiatanács a haveri propagandát minden eszközével támogatja, míg az utolsó, nem kormánypárti rádiót adminisztrációs eszközökkel akadályozza”. A szervezet nem átlátható, döntéseinek indoklása rengeteg esetben megismerhetetlen.

Ezért a Magyar Újságírók Országos Szövetségével közösen újabb panaszt nyújtottak be, amelyben az Európai Bizottságot arra kérik, hogy vizsgálja ki a magyar Médiatanács működését, és szükség esetén indítson kötelezettségszegési eljárást a magyar kormány ellen.