„Klubrádió
A lényeg

Óvatosan közeledik a Párbeszéd Márki-Zayhoz

15/10/2021 17:10

| Szerző: Klubrádió

A Párbeszéd támogatja Márki-Zay Péter zöldpolitikáját, de hivatalosan nem állt be a párt a hódmezővásárhelyi polgármester mögé.

Közleményükben azt írták: Karácsony Gergelyt, a párt elnökét tartották a legesélyesebbnek arra, hogy Magyarország első zöld miniszterelnöke legyen, így miután ő visszalépett, legfontosabb céljuk az lett, hogy a törekvéseik továbbra is képviselve legyenek.

„Örömünkre szolgált, hogy Márki-Zay Péter hitet tett a zöld értékek mellett, és garanciát adott arra: minden eszközzel képviselni fogja Karácsony Gergely Jóvátételi programját, így az abban kiemelt szerepet kapó zöldpolitikai programpontját” – fogalmaztak.

A párt kiemeli, hogy Márki-Zay Péter hozzájuk hasonlóan elkötelezett a többi között egy zöldminisztérium létrehozása, Paks II. felmondása és az energiahatékonyság kérdésében is, ahogy mindkét fél számára fontosak a vízgazdálkodási reformok, a levegőminőség javítása, a városi zöldterületek növelése, illetve a hulladékcsökkentés.

A közlemény végén a párt leszögezi, támogatják Márki-Zay zöldpolitikai törekvéseit, hivatalosan azonban nem tettek hitet a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje mellett, nem jelezték, hogy beállnak mögé. Az előválasztás második fordulójával kapcsolatban csak annyit írnak, annak a jelöltnek kell nyernie, akinek a legnagyobb esélye van Orbán Viktor leváltására.

(via 24.hu)