„Klubrádió
A lényeg

Összedöntötte a szavazófülkét

13/10/2019 13:50

| Szerző: Klubrádió

Összetört szavazófülke, komoly megbotlás, váratlan női név a fülke terítőjén és ittas voksoló is fennakadást okozott már a vasárnapi önkormányzati választás menetében.

Egy idős választópolgár Kecskeméten a szavazófülke oldalának dőlt, a fülke összetört, a választópolgár nem sérült meg. A Helyi Választási Iroda a sérült fülke helyett másik fülkét szállított a szavazókörbe.

Gyulán viszont már mentőt is hívott a választási szerv, miután egy választópolgár elesett a lépcsőn.

Önkormányzat 2019 - Szavazás Budapesten
 
 Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
 

Hevesvezekényben pedig az zavarta meg az addig nyugodt szavazást, hogy az egyik szavazófülkében a terítőn tollal az " ÉVA" felirat volt látható, amit egy szavazópolgár tett szóvá. Ezt követően a terítőt mindkét szavazófülkéből eltávolították.

Kisgyőrben egy ittas személy okozott fennakadást, miután a szavazóhelyiségben nem tudta magát igazolni. A bizottság tájékoztatta, hogy visszajöhet szavazni, ha hozza az iratait. Kiabált a bizottsággal és a felszólításra sem akarta elhagyni a helyiséget. Az SZSZB két tagja az önkormányzati gépkocsivezető és egy jelenlévő választópolgár segítségével a szavazóhelyiségből kivezette. Többszöri kivezetést követően személygépkocsival hazaszállították.