„Klubrádió

Ordítva tépték le Baranyi plakátjait

13/10/2019 16:07

| Szerző: Klubrádió/hvg

Ordítozva tépkedte Baranyi Krisztina IX. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt választási plakátjait egy ember a Mester utcában, mikor levideózták, késeléssel fenyegetőzött. Ferencvárosban is felvetődött a választási csalás gyanúja – számol be a hvg. 

„Egy ember vasárnap reggel ordítozva tépkedte a választási plakátjaimat a Mester utcában. Az egyik szavazóköri delegáltunk ott volt, és le is tudta videózni, ahogy rángatja le a kihelyezett hirdetéseket. Mikor a vandál meglátta a kitűzőjét, akkor fenyegetni kezdte, hogy megkéseli, majd arcon köpte. El tudott szaladni, de nagyon megijedt, hívta a rendőrséget, akik igazoltatták a támadóját, így ebből hatósági ügy lett” – mondta el Baranyi Krisztina a hvg.hu-nak.

A szavazatvásárlás gyanúja a VIII. után a IX. kerületben is felvetődött: a kora délutáni órákban egy ellenzéki képviselőjelölt arra lett figyelmes a Gát utca - Haller utca sarkán, hogy csoportban hoznak embereket, majd együtt bekísérik őket a szavazókörbe. Miután kijöttek, a közeli éjjel-nappali bolt előtt fehér borítékban a kezükbe nyomtak valamit az ellenzéki polgármester-jelölt elmondása szerint. Baranyiék hívták a rendőrséget.