„Klubrádió
A lényeg

Orbán Zelenszkij-ellenes szövegeit ismételgeti az orosz állami tévé

29/04/2022 18:28

| Szerző: Klubrádió

Alekszej Kovaljov, a Meduza nevű független orosz lap szerkesztője a 444-nek adott interjújában azt mondta: Orbán Viktort egyértelműen szövetségesnek mutatja be az orosz állami média. Azt üzenik a nézőknek: Magyarország az EU-ban az, aki az oroszokkal van. „Bármi csúnyát mond Orbán Zelenszkijről, azt végtelenítve ismételgetik az orosz állami tévében” – tette hozzá.

A 444 interjút készített Alekszej Kovaljov újságíróval, a Meduza nevű független orosz lap szerkesztőjével, akinek idén márciusban el kellett menekülnie Oroszországból. Ugyanis amit a Meduza csinál, azt ma a törvény bünteti ott. Részletesen feltártak háborús bűnök gyanúját felvető eseteket Ukrajnában, olyanokat, amiket más nem: orosz katonák gyilkoltak és erőszakoltak meg civileket a Bohdanyivka nevű faluban.

Azt mondja, sokan azért hisznek inkább a propagandának Oroszországban, hogy ne kelljen szembenézniük azzal, hogy terrorista állam lett a saját hazájuk, és hogy minden hazugság volt, amit az elmúlt húsz évben hallottak. Szerinte Vlagyimir Putyin elnök  célja egyértelműen Ukrajna elpusztítása, és ha ez nem lehetséges, akkor minél több helyrehozhatatlan kárt akar okozni.

Alekszej Kovaljov kijelentette: Orbán Viktort egyértelműen szövetségesnek mutatja be az orosz állami média, és azt üzenik a nézőknek: „Magyarország az EU-ban az, aki velünk van”. Úgy fogalmazott: „bármi csúnyát mond Orbán Zelenszkijről, azt végtelenítve ismételgetik az orosz állami tévében”. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök április 3-án este, a választás megnyerésekor a legyőzött ellenfelei között sorolta fel a háborúban álló, Oroszország által megtámadott Ukrajna elnökét, Volodimir Zelenszkijt.