„Klubrádió

Orbán szerdára várja Karácsonyt

4/11/2019 16:46

| Szerző: Klubrádió/MTI

Orbán Viktor gratulált Karácsony Gergelynek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a következő kormányülésre, ahol többek között a jövőbeni budapesti fejlesztések is napirendre kerülnek.

"Magyarország kormánya nevében ismételten gratulálok a budapesti polgárok döntése alapján elnyert megbízatásához" – írta a kormányfő.

"A 2019. október 24-én kelt levelét, melyben találkozót kezdeményezett, köszönettel megkaptam. Tudomásom szerint a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésére november 5-én kerül sor. Meggyőződésem, hogy Budapest fejlesztésének kérdései is haladéktalan döntéseket igényelnek, ezért arra kérem, hogy fogadja el meghívásomat Magyarország kormányának november 6-án esedékes ülésére, hogy a fővárosi beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessük, és döntést hozhassunk a kormány által korábban már támogatott budapesti fejlesztések jövőjéről" – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormány ülését november 6-án, szerdán 9 órakor, a Karmelita kolostor épületében tartják. Előtte egy nappal alakul meg az új Fővárosi Közgyűlés, ahol többek között Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára dönthetnek a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács felállításának előkészítéséről és a Római-part területére vonatkozó változtatási tilalomról is.

A képviselők várhatóan öt főpolgármester-helyettest választanak meg. Hétfőn bejelentették, hogy egyikük, a Momentumos Kerpel-Fronius Gábor, aki az "okosvárosért és részvételiségért" lesz felelős.