„Klubrádió
A lényeg

Orbán súgott Trumpnak Ukrajnáról

22/10/2019 07:52

| Szerző: 444.hu

Orbán Viktort is látja az amerikai elnök ukrajnai botránya mögött több neves napilap beszámolója. A Washington Post is a New York Times cikke szerint Vlagyimir Putyin mellett a magyar miniszterelnök  hozzájárult ahhoz, hogy Donald Trump rosszabb véleménnyel legyen Ukrajnáról, és egy reménytelenül korrupt országnak tekintse azt.

 Azt a sajtójelentések sem állítják, hogy az orosz vagy a magyar vezető beszélte volna rá Donald Trumpot arra, hogy Ukrajnából próbáljon terhelő adatokat kérni Joe Biden ellen. Ugyanakkor a becsmérlő leírásuk megerősítették az elnök kedvezőtlen nézeteit Ukrajnáról, ami után a Fehér Ház szakértői már nem tudták meggyőzni az elnököt, hogy támogassa Kijevet.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin meghatározó szerepéről a Washington Post szerint egy zárt ajtós meghallgatáson az amerikai külügyminisztérium helyettes államtitkára beszélt a múlt héten. George Kent szerint az elnök a hatásukra jutott el odáig, hogy lefolytassa azt júliusi a telefonbeszélgetést az ukrán elnökkel, amiről aztán kiszivárgott, hogy terhelő adatokat kér a demokrata riválisa ellen- számolt be a 444.hu.