„Klubrádió

Orbán nem ebédel a gyöngyöspatai romákkal

29/01/2020 16:08

| Szerző: hvg.hu/Klubrádió

Nem tesz eleget a gyöngyöspatai roma önkormányzat meghívásának Orbán Viktor, mert az adott időpontban Portugáliában lesz - írja a hvg.

Orbán Viktor szombaton Portugáliában a Kohézió Barátai nevű csoport kormányfői szintű tanácskozásán vesz részt – válaszolta a miniszterelnök sajtófőnöke a hvg.hu-nak. Orbán Viktor korábban élesen kifogásolta, hogy a bíróság összesen közel százmillió forint kártérítést ítélt meg hatvan egykori roma diáknak, akiket a nem romáktól elkülönítve oktattak a hevesi község iskolájában. Nem engedték be őket a farsangi bálba, nem vitték őket osztálykirándulásra, nem tartották meg nekik az informatika órákat és nem vehettek részt az úszásoktatáson.

A gyöngyöspatai kisebbségi önkormányzat Facebook-oldalán korábban írta, hogy február 1-jén 14 órakor a roma gasztronómiai hagyományoknak megfelelő szerény vendéglátással készülnek, amelyre a helyi roma közösség mellett Orbán Viktort és Hevér Lászlóné polgármestert is meghívják.

„Az esemény célja az, hogy egy nyílt, baráti hangvételű, őszinte beszélgetést folytathassunk a miniszterelnökkel és más, az ügyünkben megszólalókkal. Eddig csak a TV képernyőjén keresztül üzengettek nekünk, most pedig levelezgetni szeretnének velünk” – közölték.