„Klubrádió

Orbán: A fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a jövő évtől

15/01/2021 12:52

| Szerző: Klubrádió

2022. január 1-től személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint ezzel lesz kerek a válság kezelése. 

Eldöntöttük, hogy legkésőbb 2022 január elsejétől azoknak a fiataloknak, akik még nem töltötték be a 25. életévüket, teljes jövedelemadó-mentességet adunk” – mondta Orbán Viktor kormányfő szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában. A 444.hu ismertetése szerint hozzátette, azzal, hogy „támogatták a nyugdíjasokat, a családosokat és ezzel a fiatalokat is” azzal, hogy nem kell a munkájuk után SZJA-t fizetniük, szerinte „így a válságkezelésük kerek lesz”.

A 24.hu utánanézett, hány embert érinthet közvetlenül az, hogy legkésőbb a jövő év kezdetétől szja-mentességet kapnak azok, akik még nem töltötték be a 25. életévüket. A portál cikke szerint a Központi Statisztikai Hivatal korcsoport bontású foglalkoztatási adatai közül a legfrissebbek a 2020. szeptember-novemberre vonatkoznak. Ez alapján tavaly ebben a három hónapban (teljeskörűsítés után) 269 ezer 15-24 év közötti fiatal mondta azt a KSH megkérdezése során, hogy rendelkezik munkahellyel.