„Klubrádió
A lényeg

Olimpiai bajnok váltaná a távozó gödi polgármestert

22/03/2023 17:03

| Szerző: Klubrádió

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó a Facebookon jelentette be, hogy elindul a májusi időközi önkormányzati választáson Gödön. 

Kammerer hivatalosan független jelöltként indul majd. A sportolói pályafutása befejezését decemberben jelentette be a most 45 éves sportoló, aki 2000-ben Sydney-ben kétszer, 2004-ben Athénban egyszer győzött olimpián, emellett háromszoros világbajnok is. 

Talán érdemes megjegyezni, hogy Kammerer a választások után a kormánypárti Mandinernek nyilatkozott, az interjúban a többi között arról beszélt, szerinte az ellenzék meg akarta úszni a munkát, és amíg az ellenzéki oldalon ott van Gyurcsány Ferenc, addig a Fidesz győzelme mindig biztonságban lesz. A sportoló a fideszes Tuzson Bence eredményvárójára ment el, és mint elmondta, nagyon örült, hogy sikerült neki is a „döntőbe”, vagyis a parlamentbe jutás. A kormányoldal által az egyik leggyakrabban hangoztatott kifejezéssel élve azt is mondta: „Annak meg talán még jobban örülök, hogy a békepárti politizálás marad előtérben, mert nekem is van egy nagykorú fiam, sőt, még én is „behívható” korban vagyok”. Korábban a pályafutásáról Kamera címmel könyv jelent meg, az előszót Orbán Viktor és Szijjártó Péter írta.

A Magyar Narancs úgy tudja: a Fidesz már februárban Kammerer Zoltánt kapacitálta, hogy induljon a polgármesteri tisztségért, ám ő akkor még azt mondta a lapnak, hogy nem kérték fel jelöltnek.

Gödön februárban mondott le Balogh Csaba momentumos polgármester. A városvezető úgy nyilatkozott, hogy nem tud tovább küzdeni a Fidesz, és az azzal kollaboráló helyi politikusok (a DK-t és az LMP-t is említette) ellen. Balogh lemondása után két héttel közölte Tuzson Bence, a térség fideszes parlamenti képviselője, hogy 100 millió forintos támogatást kap Göd városa, az összeget a Kék Duna Központ felújítására fordíthatják.