„Klubrádió

Novák Katalin: A Néppártból való távozás a jövő zenéje

4/03/2021 10:56

| Szerző: Klubrádió

Az Néppárt szerdán minősített többséggel szavazta meg új eljárási szabályzatát, a Fidesz úgy döntött, elhagyja az EPP európai parlamenti frakcióját. Novák Katalin több nyilatkozatot is tett az ügyben. Előbb az Indexnek azt mondta, hogy az még kérdéses, hogy Néppártból is kilépnek-e, majd este az atv.hu munkatársának kérdésére azt felelt, hogy nem terveznek a pártcsaládból kilépni.

Miután szerdán az Európai Néppárt (EPP) tagsága megszavazta új eljárási szabályzatát, a Fidesz – nem várva meg a felfüggesztést – elhagyta az EPP európai parlamenti frakcióját – írja a 24.hu.

Miutrán szerdán a Néppárt minősített többséggel megszavazta, a szabálymódosítást Novák Katalin az elsők között jelentette be, hogy a Fidesz önként kilép az z EPP európai parlamenti frakciójából.

Két további nyilatkozatot is tett, az Indexnek azt mondta: „A Néppártból való távozás még a jövő zenéje, ez a döntés még csak a frakcióból való kilépésről szólt.”

 
Novák Katalin
Fotó: /Botár Gergely/ kormany.hu / MTI
 

Ehhez még azt tette hozzá a Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke, hogy nem időszerű még beszélni arról, hogy a Fidesz a jövőben csatlakozik-e egy másik, jobboldali európai pártcsaládhoz, szerinte ugyanis most megfelel számukra az, hogy az EP-képviselőik függetlenként folytatják a munkájukat.

Ugyanakkor az atv.hu munkatársának már határozott nemmel válaszolt tegnap este Novák arra a kérdésre, hogy elhagyják-e a Néppártot.