„Klubrádió
A lényeg

Niedermüller Péter kész bocsánatot kérni a taxisoktól

25/02/2020 13:21

| Szerző: Klubrádió

Megint bocsánatkérésre szólítják fel Niedermüller Pétert. Az Országos Taxis Szövetség elnöke a Klubrádióban visszautasította, hogy a taxisok drogot fuvaroznának. A VII. kerület DK-s polgármestere kész azoktól a becsületes taxisoktól elnézést kérni, akiket egy interjúban, szándéka ellenére megbántott.

2020. február 25. A lényeg / részlet, Metál Zoltán (20.02.25.)
00:38
00:00

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a VII. kerületi polgármesternek arra a kijelentésére reagált, amely szerint Belső-Erzsébetvárosból kitiltaná a taxisokat, mert "ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra". Közölte: ők nem szállítanak drogot, ha a polgármesternek erről van valamilyen felvétele, akkor állnak minden vizsgálat elé. Az elmúlt években nem hallott olyan taxisról, akinek azért vonták volna be az engedélyét, mert kábítószert fuvarozott, dealerkedett volna. Nem szeretnének politikai üzenetek céltáblájává válni egyik oldalról sem, de olyan szerencsétlen kijelentést tett a polgármester, amelyet korrigálnia kellene – nyilatkozta Metál Zoltán a Klubrádiónak.

2020. február 25. A lényeg / részlet, Niedermüller Péter (20.02.25.)
01:08
00:00

Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere kész azoktól a becsületes taxisoktól elnézést kérni, akiket egy interjúban, szándéka ellenére megbántott, esze ágában sem volt azt gondolni, hogy minden taxis részese a belső-erzsébetvárosi drogügyleteknek. Ugyanakkor, ha rendet akarnak a kerületben, szembe kell nézniük olyan tényekkel is, amelyekkel eddig nem. Több lakó jelezte neki, hogy a bulinegyedben vannak olyan taxik (ezeknek a státuszát nem tudja megállapítani), amelyek körül droggal üzletelnek. A DK-s politikus hozzátette, a becsületes taxisoknak is érdeke, hogy ezeket az emberek kiszűrjék maguk közül.

(Címlapi kép: Wikimedia Commons)