„Klubrádió
A lényeg

Népszavazás lesz a stadionépítések ügyében?

22/10/2019 17:36

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy a  kormány által kezdeményezett stadionberuházások ügyében közvetlenül a budapestiekhez fordulnak majd, hogy az ő véleményüket képviselhessék a kormánnyal folytatott tárgyalásokon. Hogy népszavazást vagy valamiféle konzultációt szeretne, azt nem részletezte.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán reagált Orbán viktor tegnapi parlamenti beszédére,  amelyben azt mondta, hogy nem szeretne a főváros felelős vezetői által nem kívánt fejlesztéseket végrehajtani Budapesten”. Karácsony Gergely szerint ez jó kiindulópontja az együttműködésnek. Úgy fogalmazott, hogy ő  kiszámítható partner lesz ebben, mert az egyetlen és kizárólagos szempontja  a budapestiek érdeke. Emlékeztetett a kampányban tett ígéretére, miszerint presztízsberuházások helyett a budapestiek életminőségét javító fejlesztések kellenek, a város kizöldítése elengedhetetlen és  Budapest jövőjéről a budapestiek bevonásával kell dönteni.

A Városliget kapcsán Karácsony Gergely hivatkozott arra a felmérésére, amely szerint  a budapestiek közel kétharmada közparkot szeretne a Liget-projekt épületei helyett. Ebben az ügyben továbbra is az az álláspontja, hogy újabb építmények helyett meg kell növelni a zöldfelületet a Városligetben.