„Klubrádió

Nemzeti Sport: Volt válogatott focistát is előállítottak Borkai-ügyben

19/11/2019 20:26

A Nemzeti Sport értesülései szerint egy volt válogatott labdarúgót, P. Józsefet is előállították zsarolás és más bűncselekmények miatt. A lap úgy tudja, mindez összefügg Borkai Zsolt szexbotrányával.

A Nemzeti Sport információja alapján az eljárás összefügg a Borkai Zsoltról készült pornográf felvételekkel, amelyek hatására a választások után lemondott polgármesteri posztjáról Győr első embere, az olimpiai bajnok tornász. A hírek szerint Borkai Zsoltot hónapokkal ezelőtt kereste meg P. József, s közölte vele, kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – az üzletből azonban semmi sem lett, helyette nyomozás indult.

A rendőrség annyit válaszolt a sportnapilapnak, hogy „Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van. A nyomozás érdekeire való tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.”

A Nemzeti Sport kereste P. Józsefet, ám elérhetetlennek bizonyult, elérték viszont Plenter Nándor ügyvédet, aki megerősítette a lap információit, és elmondta, ügyfele egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyben.