„Klubrádió
A lényeg

Nem zár be az Auróra

19/11/2019 15:12

| Szerző: Klubrádió/hvg.hu

Visszavonták Józsefvárosban az Auróra bezárásáról szóló határozatot, ugyanis előkerült egy elveszettnek hitt kulcsfontosságú dokumentum.

2019. november 19. Esti gyors-részlet (2019.11.19. Erőss Gábor)
04:04
00:00
A papír bizonyítja, hogy az Auróra Közösségi Ház bérleti szerződése érvényes, ezért az Pikó András vezette józsefvárosi önkormányzat visszavonta a bírósági keresetét. A lakókkal folytatott párbeszéd azonban folytatódik a Józsefvárosban - írja a hvg.hu.

Az Aurórának tehát nem kell bezárnia. Ez derül ki abból a közleményből, amit Pikó András, Józsefváros polgármestere és Erőss Gábor alpolgármester jegyeznek. Azt írják, az új önkormányzat nagy értékének tartja az Aurórát.

Közösségi házként, fontos ügyeket felkaroló civil szervezetek központjaként is működik, és működni fog a jövőben is. Ahogy bármely más helyi közösség, úgy az Auróra is számíthat az önkormányzat partnerségére és védelmére bármilyen támadás is érje. Miután Józsefváros Önkormányzata biztosította az Auróra törvényes működésének jogi feltételeit, elmondhatjuk: az Auróra marad, a lakókkal folytatott párbeszéd folytatódik – áll a közleményben.

A választás egyik csodájának értékelte a Józsefvárosi alpolgármester a dokumentum megkerülését - erről beszélt Erős Gábor a Klubrádiónak. Mint mondta, még előkerülhetnek eltűntnek hitt dokumentumok, ezért igyekeznek mielőbb áttekinteni a szerződéseket.