„Klubrádió

Nem vált be Trump jóslata, nem dőltek be a tőzsdék

1/12/2020 11:14

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Donald Trump azzal is igyekezett meggyőzni választóit, hogy amennyiben elveszíti a választásokat, a világ piacai összeomlanak. Azonban a vakcinákkal kapcsolatos optimista előrejelzések mellett Joe Biden választási győzelme is nagyban hozzájárul az utóbbi napok szokatlanul sikeres részvénypiaci kereskedéséhez.

Donald Trump tőzsdei összeomlást vizionált arra az esetre, ha elveszíti az amerikai elnökválasztást – írja a Telex.

Az utóbbi időszak tendenciái ellentmondanak jóslatának, rég nem volt ilyen sikeres kereskedési időszak a világ piacain. A visszaesés legfőbb oka természetesen a járvány volt. És bár a gazdasági visszaesés elkerülhetetlen, az amerikai piacokon viszonylag hamar rendeződött a helyzet, sőt számottevő emelkedés volt tapasztalható. Ezt azzal is magyarázhatjuk, hogy az amerikai piacok továbbra is a legbiztonságosabbak befektetési szempontból.

 
Forrás: Flickr.com Fotó: Jason Kuffer
 

Ezt a hullámot igyekezett Trump meglovagolni a választásokat megelőző kampány során. Sőt, odáig merészkedett, hogy azt állította, nemcsak az amerikai tőzsdék, de világszerte mindenütt bedőlnek a piacok, ha elveszíti a választásokat.

Nem sikerült sokáig ámítania, sem a pénzpiaci befektetőket, sem a választókat. A kereskedés az elhúzódó választásokat követően is eredményes maradt.

Az elmúlt egy hónapban a legnagyobb amerikai indexek 10-12, a vezető európai indexek 15-25 százalékkal drágultak, de magára talált a földgáz- és olajpiac is, amelyeken szintén éppen 25 százalékos volt az egyhavi drágulás – írja a portál.