„Klubrádió

Nem rendezik meg a Giro d'Italia magyar szakaszait

13/03/2020 13:51

Az Európában kialakult súlyos járványügyi helyzet miatt 2020. májusában nem lesz lehetőség megszervezni Magyarországon a Giro d’Italia, az olasz kerékpáros körverseny első három szakaszát – írta Révész Máriusz kormánybiztos Facebook-oldalán.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos ismertette: csütörtökön videókonferencia keretében a Giro d’Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága jelezte az olasz partnernek, hogy az eredetileg tervezett időpontban a Giro rajtja Magyarországon nem rendezhető meg a koronavírus-járvány miatt. Mauro Vegnivel, az olasz jogtulajdonos RCS Sport versenyigazgatójával a felek megállapították, mindkét fél célja a szerződés módosítása annak érdekében, hogy egy későbbi időpontban Magyarországról induljon a Giro d’Italia.

A Giro magyar szakaszainak megrendezésére a kormány csaknem 8 milliárd forintot adott.

A sportvilágot is komolyan érinti a járvány, nem tartják meg a Forma-1 első futamát (az Ausztrál Nagydíjat), a vírust elkapó játékosok, edzők, klubvezetők miatt szünetel az olasz (Serie A) és a spanyol (La Liga) első osztályú labdarúgó-bajnokság, és hasonló jöhet az angol Premier League-ben is. Szintén koronavírusos játékos miatt függesztették fel az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szezonját, és ilyen döntés született a jégkorong-bajnokságban, az NHL-ben is.