„Klubrádió
A lényeg

MZP a Völner-ügyről: Az elmúlt 12 év az erkölcsök rombolásáról szólt

18/01/2022 10:57

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint ma a legnagyobb "tudás", valamely vezető fideszes barátjának lenni. Ez pedig aláássa a tehetséget és a tisztességet.

Facebookon közzétett posztban reagált az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Völner-ügy eddig közzétett nyomozati anyagára, amelyből kiderül, hogy az ügy kulcsfigurájaként emlegetett Schadl neve sok alkalommal előkerült, ha valakinek a jogi diplomához szükséges vizsgák megszerzéséről volt szó.

"Az elmúlt 12 év az erkölcsök rombolásáról is szólt. Arról, hogy vezető fideszes ismerősének, barátjának lenni a legfontosabb tudás, ami Magyarországon elképzelhető. Üti a tehetséget, a szorgalmat és leginkább a tisztességet. Aki ma Magyarországon nyakig van a NER-ben, annak még az egyetemi vizsgákon sem kell megjelennie, mert fentről intézik, hogy átmenjen. A többség éjszakákat tanul végig, de ha befolyásos fideszes az ember, akkor elég egy telefon és egy kacsintás a vizsgán" – szemlézte a 444 Márki-Zay szavait. Hozzátette, szerinte "ez a történet kicsiben mutatja azt, ahogy a Fidesz az egész országot működteti", miszerint "a kiváltságosoknak mindent szabad, a szabályok csak a többiekre vonatkoznak, akik a félelmetes áremelkedések és a megélhetési válság javát is cipelik".