„Klubrádió

MTVA-blokád: autós tüntetés autók nélkül

23/10/2020 18:03

| Szerző: Klubrádió

Mintegy 300 fős tömeg jelent meg az MTVA épületénél szervezett demonstráción. Az autós blokádról le kellett mondaniuk, a rendőrség nem engedte autóval behajtani a tüntetésre érkezőket. Szél Bernadett szerint a közmédia intézménye a szabadságtól való teljes megfosztottságot képviseli ma Magyarországon. Hadházy Ákos szerint a hatalom piszkos csizmájával mindenkire rárúgja az ajtót. 

„Helyezzük blokád alá a hazugságokat. Csináljunk meg egy békés blokádot az igazságért” – felkiáltással hirdetett tiltakozást az állami propaganda ellen Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő az MTVA óbudai épülete elé – írja a Telex. A független ellenzéki politikusok korábban még összellenzéki megmozdulást terveztek, de a járványhelyzetre hivatkozva az ellenzéki pártok kivonták magukat a kezdeményezés alól.

A járvány miatt a független politikusok végül autós blokád mellett döntöttek, azonban a mintegy 300 fős tömeg, a rendőrség közbelépése miatt végül gyalogosan demonstrált. Hadházy szerint a hatalom piszkos csizmájával mindenkire rárúgja az ajtót. Beszéde végén az '56-os hősök mondatával búcsúzott, hogy addig fogják csinálni, addig küzdenek, amíg bele nem pusztulnak – írta a hvg.hu.

Szél Bernadett az MTVA székházáról azt mondta, az „a szabadságtól való teljes megfosztottságot képviseli ma Magyarországon. A szabad gondolat, a szabad vélemény az elnyomó hatalomra leselkedő legnagyobb veszély”, mondta a képviselő, aki szerint ezért támadja a kormány az egyetemek autonómiáját, „a tanulás és tanítás szabadságát. És ott, ahol nincsenek szabad gondolatok, lehetnek szabad választások?” – tette fel a kérdést Szél Bernadett, melyre a tömeg hangos nemmel válaszolt.

A tüntetés végén az MTVA demonstrálói csatlakoztak a színművészetisek sétájához.

Az M1 műsorában a párhuzamos tüntetések idején az olaszországi helyzetet vesézték ki, hogy a vírus miatt szigorítani kellett – jegyezte meg a hvg.hu.

Címlapi kép: Hadházy Ákos/Facebook