„Klubrádió
A lényeg

MSZP: Tóbiás lemond mandátumáról

16/10/2019 14:23

| Szerző: Azonnali.hu/Klubrádió

Az MSZP ultimátumot adott a volt pártelnöknek, a Kanári-szigetekre költözött Tóbiás Józsefnek, hogy döntsön mandátumáról. Az Azonnali értesülései szerint a politikus visszaadja mandátumát.

Nem marad Tóbiás József az MSZP országgyűlési képviselője, aki úgy látta el munkáját tavaly ősz óta, hogy Budapest és a Kanári-szigetek között ingázott – értesült az Azonnali. Tóbiás, aki 2014-16-ig volt az MSZP elnöke, ősszel családjával a Kanári-szigetekre költözött kisfia légúti problémái miatt.

A portál értesülését megerősítette a Facebookon Tóth Bertalan pártelnök is, aki azt írta: Tóbiás József szerdán arról tájékoztatta, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond a képviselői mandátumáról.

Az Azonnali cikkében felhívja a figyelmet arra, hogy bár Tóbiás április elejétől tagja volt a törvényalkotási bizottságnak, a jegyzőkönyvek szerint nyolc ülésből mindössze egyre ment el, miközben bruttó 1,38 millió forint a képviselői fizetése. Úgy tudják, a politikus költözése az MSZP-n belül sem váltott ki tetszést, Lendvai Ildikó volt pártelnök hangot is adott annak a véleményének, hogy ez nem fog menni.